Video is de afgelopen jaren een onmisbaar onderdeel geworden van de marketing van bijna elk bedrijf. Op dit moment wordt video nog veel gebruikt in de vroege fases van de marketing, vooral bij het creëren van awareness en om de functies van een product of dienst te laten zien. Maar er is nog veel meer mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het verkoop gedeelte.

Licht je offerte toe met een video!

Zeker in het B2B verkoop proces is het erg vaak nodig om een geschreven offerte op te leveren aan de mogelijke klant. Traditioneel schrijf je een beknopte offerte waarin je de eisen en wensen van de klant centraal stelt en daarbij kort vertelt waarom jij de beste aanbieding hebt voor hem of haar. Als je dan geluk hebt kun je nog een moment vinden waarop je, via de telefoon, nog een korte toelichting aan de klant kunt geven, maar zelfs dat lukt niet altijd.

Het belangrijkste doel van het telefoongesprek is het dieper in kunnen gaan op bepaalde punten in de offerte die je daar niet volledig hebt kunnen behandelen omdat de tekst anders te lang zou worden. Dit probleem kun je makkelijk ondervangen in een video. Kijk maar eens naar dit korte voorbeeld:

Zoals dit hele korte voorbeeld laat zien krijg je de mogelijkheid om je offerte persoonlijk toe te lichten. Naast dat een video beter blijft hangen dan een geschreven offerte, heb je hiermee ook direct een persoonlijk contact moment met je klant. En je hebt dus de ruimte om extra toelichting te geven op bepaalde punten. Hiermee vergroot je dus de kans op het maken van de verkoop.

Doe het zelf! Maak met deze simpele stappen snel een video offerte

Allemaal leuk en aardig, maar hoe doe je dat dan, zo’n offerte video maken? Om te beginnen heb je het volgende nodig:

 • 1 Computer met webcam
 • 1 Losse microfoon aan je computer zodat men je ook kan verstaan (bijvoorbeeld deze Samson)
 • Software om je beeldscherm mee op kan nemen (Wij gebruiken Camtasia, niet de goedkoopste, wel een van de beste)
 • Software om aantekeningen te kunnen maken in je offerte (Mac gebruikers kunnen Voorvertoning gebruiken, Windows gebruikers o.a. Adobe Reader)
 • En 15 minuten van je tijd om de video op te nemen

Vervolgens ga je als volgt te werk:

 • Bedenk even kort wat je precies wil zeggen
 • Zet de offerte open en eventuele andere dingen die je wil laten zien
 • Test even of je microfoon en webcam het doen
 • Maak een opname met de beeldscherm recorder terwijl je met de offerte mee praat
 • Kijk het een keer terug, neem eventueel een nieuwe versie op en sla de versie van je keuze op
 • En dan naar eigen keuze kan je de video op een speciale afgeschermde website zetten of meesturen met de offerte naar je klant (let wel op dat niet elke computer elk video formaat kan openen)

Et voilà, je hebt je video offerte gemaakt en verstuurd. Vanaf daar ligt de bal dan weer bij je klant, maar je hebt in ieder geval laten zien dat je de klant serieus neemt en dat je graag wat extra aandacht aan hem of haar besteedt.

Lukt het toch niet zelf, en kun je een beetje hulp gebruiken? Wij helpen je!

We snappen dat het voor ons allemaal nogal simpel klinkt, maar dat het voor jou nog een uitdaging kan zijn om dit werkend te krijgen zoals je wil. Maar vrees niet! Mocht het je niet zelf lukken, dan kunnen wij te hulp schieten en bijna het hele proces uit handen nemen voor je. Van het leveren en installeren van de benodigde software en hardware tot het adviseren van de beste plek om het op te nemen. Alleen het praten voor de camera zal je zelf moeten doen.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met je!