Video en marketing voor het MKB

Het Amerikaanse bedrijf Invodo heeft eind 2014 een onderzoek gepubliceerd over hoe klanten video gebruiken bij het maken van hun keuze voor producten en hoe het hun aankoopgedrag heeft beïnvloed.

Een paar belangrijk conclusies

0%
hogere kans op verkoop na het bekijken van een productvideo
0%
meer positieve waardering als een video naast het product staat
0%
van de webshop video’s werd bekeken op een mobiel apparaat
0%
groei in aandacht door video
  • Uit het onderzoek blijkt dat naarmate aanstaande kopers dichter bij hun uiteindelijke keuze komen ze vaker op ‘afspelen’ klikken. Zo worden productvideo’s bijna twee keer beter bekeken als ze op de productpagina van de webshop staan, in tegenstelling tot algemene video’s die voor de hele website van toepassing zijn.
  • De meeste video’s worden op zondag bekeken.
  • Video’s werden steeds vaker op tablet of telefoon bekeken, beide apparaten worden ongeveer even veel gebruikt. Kinderen kijken voor bijna de helft van de tijd op mobiele apparaten naar video.
  • Opvallend is dat kijkers steeds minder snel wegklikken bij het kijken naar een video. Dat wordt gemeten door te kijken hoeveel kijkers nog kijken nadat 80% van het filmpje vertoond is. Die hoeveelheid kijkers steeg in 2014 met nog eens 8 procent en ligt daarmee ruim boven de 70% van alle kijkers.
  • Kopers zijn ook erg tevreden met video: 79% geeft een waardering van 5 of 4 sterren als positieve waardering op een schaal van 1 tot 5.

Links